Στο πλυντήριο ρούχων τρέχουν νερά

Τεχνικός πλυντηρίου ρούχων τηλ 6992340589

Στο πλυντήριο ρούχων τρέχουν νερά

Το πλυντήριο ρούχων σας έχει διαρροή νερού  από το κάτω μέρος. Δεν είναι καθόλου καλή εμπειρίαΤο χειρότερο είναι ότι πολλά από τα νέα πλυντήρια είναι τόσο περίπλοκα στην επισκευή τους και μπορεί να αισθανθείτε αβοήθητοι εάν προσπαθήσετε να βρείτε την πηγή διαρροής.Ωστόσο, εδώ είναι μερικά μέρη του πλυντηρίου σας, μπορείτε να τα ελέγξετε γρήγορα αν διαπιστώσετε διαρροή στο πλυντήριο σας.

 

 Χαλαρός σφιγκτήρας ή λείπει σφιγκτήρας εύκαμπτου σωλήνα

Ο σωλήνας αποστράγγισης του πλυντηρίου σας πρέπει να είναι τοποθετημένος στον σωλήνα αποχέτευσης που εκτείνεται έξω από το πλυντήριο σας  . Εκεί που συναντιούνται θα πρέπει να δείτε έναν σφιγκτήρα για τη σύνδεση του εύκαμπτου σωλήνα. Ορισμένα μοντέλα μπορεί να έχουν αυτό το σφιγκτήρα στο εσωτερικό, και μπορείτε να το δείτε αρκετά εύκολα.

Εάν η σύνδεση φαίνεται χαλαρή, ή δεν βλέπετε κανένα είδος σφιγκτήρα , αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει διαρροή νερού από το κάτω μέρος του πλυντηρίου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να σφίξετε το σωλήνα νερού. Αλλά άλλες φορές μπορεί να χρειαστείτε ένα ανταλλακτικό ή έναν επαγγελματία συνεργάτη για να κάνετε τη δουλειά.

Ενεργοποίηση φλοτέρ λόγω διαρροής νερού

Σε πολλά μοντέλα πλυντηρίων ρούχων στο πάτο του πλυντηρίου υπάρχει φλοτέρ για να παρέχει προστασία απο τις διαρροέςτου πλυντηρίου ρούχων σε περίπτωση που ενεργοποιηθή.Οταν ενεργοποιηθή το φλοτέρ ,το πλυντήριο ρούχων τρέχει το πρόγραμμα στην άντληση και μετά σταματάει βγάζοντας ένδειξη βλάβης

 Ελαττωματική στεγανοποίηση κάδου

Εάν η διαρροή νερού βρίσκεται στο κάδο κάτω από το πλυντήριο στο σωλήνα που συνδέει τον κάδο με την αντλία χρειάζεται   αντικατάσταση αυτού του σωλήνα.Δυστυχώς, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλή αποσυναρμολόγηση και ίσως είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επισκευαστή.

Ένα προβληματικό φίλτρο δημιουργεί διαρροή

Το φίλτρο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να φράξει και να προκαλέσει ίνες στα πλυμένα ρούχα σας. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει διαρροή του πλυντηρίου στο κάτω μέρος! Το φίλτρο μπορεί να έχει ρωγμή ή να έχει χαλάσει το σπείρωμα ώστε να μην βιδώνει σωστά με αποτέλεσμα την διαρροή νερού  

Μια ελαττωματική αντλία νερού μπορεί να τρέχει νερό

Οι διαρροές κάτω από το πλυντήριο προκαλούνται συνήθως από μια κατεστραμμένη αντλία νερού ή από παρασιτικούς σωλήνες που συνδέονται με την αντλία. Συνήθως, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, θα παρατηρήσετε πολλούς θορύβους ή κούνημα από το μηχάνημα όταν η αντλία είναι ελαττωματική. Η αντλία νερού σε ένα πλυντήριο βρίσκεται γενικά στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Μπορείτε να αναγνωρίσετε την αντλία νερού από τους δύο μεγάλους εύκαμπτους σωλήνες που είναι συνδεδεμένοι σε αυτήν. Μπορείτε να επαληθεύσετε οπτικά εάν αυτές οι συνδέσεις εμφανίζονται χαλαρές ή σφιγμένες.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το πλυντήριο σας τρέχει νερό από κάτω

Τα πλυντήρια μπορεί να διαρρέουν μεγάλη ποσότητα νερού κάθε φορά. Συχνά αυτό συμβαίνει μια μέρα ξαφνικά και παραμένει απαρατήρητο για ώρες. Η ζημιά της διαρροής που μπορεί να προκληθεί είναι σημαντική. Εάν δεν καθαρίσετε εγκαίρως τα νερά, η διαρροή νερού μπορεί να απαιτήσει εκτεταμένες επισκευές στο δάπεδο και την γυψοσανίδα στο μέλλον.

Εάν εντοπίσετε εκ των προτέρων τι προκαλεί τη διαρροή από το κάτω μέρος του πλυντηρίου σας, αυτό μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία αποκατάστασης νερού .Οι διαρροές από το κάτω μέρος του πλυντηρίου αποτελούν μείζονα πονοκέφαλο και κοινή αιτία σοβαρής ζημιάς. Κλείστε την παροχή νερού του πλυντηρίου.Πάντα να ελέγχετε περιοδικά τον διακόπτη νερού παροχής του πλυντηρίου εάν λειτουργεί κανονικά και ότι δεν είναι κολλημένος.  

 

Επισκευή service πλυνηρίων

Τεχνικός

Διάφορες βλάβες πλυντηρίων ρούχων

 

Για περισσότερη ενημέρωση πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους

Για αυτές τις βλάβες και για οποιαδήποτε άλλη βλάβη μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του πλυντηρίου ρούχων.

 

Service πλυντηρίων ρούχων

 Παραπάνω αναφέρουμε μερικές από τις μάρκες που επισκευάζουμε
 
 

 

Περιοχές εξυπηρέτησης

 
 
 

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ