Το πλυντήριο ρούχων δεν ζεσταίνει το νερό

Βλάβη το πλυντήριο ρούχων δεν ζεσταίνει το νερό.Τεχνικός τηλ.6992340589

  Το πλυντήριο ρούχων δεν ζεσταίνει το νερό κατά την διάρκεια του προγράμματος.Πολλοί  πιστεύουν ότι εάν δεν μπορούν να αισθανθούν τη ζέστη από την πόρτα του πλυντηρίου, δεν πραγματοποιείται θέρμανση στο νερό του πλυντηρίου. Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων έχουν μονωτικά καλύμματα και στην πόρτα που μπορεί να σας εμποδίσουν να αισθανθείτε τη θερμότητα μέσα. Σε άλλες περιπτώσεις, ένας κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ λίγο νερό, ώστε να μην φτάσει στη γυάλινη πόρτα, από όπου μπορεί κανείς να το δει και να το αισθανθεί με το άγγιγμα. Επίσης για να ζεστάνει το νερό η αντίσταση του πλυντήριο ρούχων πρέπει να  ρυθμίσετε την θερμοκρασία σε κάποιο ύψος από 40-90 βαθμούς κελσίου.Αυτό συνήθως ρυθμίζεται αυτόματα βάζοντας το πρόγραμμα.Αλλά πολλές φορές  πατιέται κατά λάθος χαμηλή θερμοκρασία ή μπαίνει πρόγραμμα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κωδικός σφάλματος

Ένα  σύγχρονο πλυντήριο ρούχων θα δώσει  κωδικό σφάλματος για να δείξει ότι για κάποιο λόγο, δεν πραγματοποιείται θέρμανση του νερού. Ένα τέτοιο πλυντήριο ρούχων επιβλέπει τη διαδικασία θέρμανσης μέσω των αισθητήρων και του εγκεφάλου (πλακέτα). Κατά την διάρκεια του προγράμματος εντοπίζει την αδυναμία επίτευξης των προτιμώμενων θερμοκρασιών εντός του προβλεπόμενου χρόνου. και εκδίδει τον κωδικό σφάλματος. Τα μηχανήματα παλαιότερης γενιάς δεν είχαν αυτή τη λειτουργία και συνέχιζαν να πλένουν μέχρι ένα σημείο που ο θερμοστάτης θα ένιωθε τις σωστές θερμοκρασίες.Εάν δεν γινόταν αυτό το πλυντήριο δεν τελείωνε το πρόγραμμα.  

Προβληματική αντίσταση

Η αντίσταση είναι σε μια θήκη ακριβώς κάτω από το κάτω μέρος του τυμπάνου.Σε αυτή την θέση συσσωρεύεται ίζημα από τα σαπούνια-μαλακτικά και με την πάροδο του χρόνου καλύπτεται η αντίσταση.Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει την αδυναμία αποβολής θερμότητας από την αντίσταση την υπερθέρμανση και κοπή του νήματος της αντίστασης. Το πλυντήριο ρούχων δεν μπορεί να ζεστάνει το νερό.Η αντίσταση θα χρειαστεί αλλαγή.Χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο σε εύρος χαμηλής αντίστασης, μετράμε την αντίσταση μεταξύ των ακροδεκτών και Θα πρέπει να μετρήσουμε περίπου 25 ωμ.  

Κομμένη καλωδίωση στο κύκλωμα θέρμανσης

 
Η κομμένη καλωδίωση στο κύκλωμα θέρμανσης θέτει εκτός λειτουργίας την αντίσταση του πλυντηρίου ρούχων. Η καλωδίωση συνήθως κόβεται από τους πολλούς κραδασμούς εξαιτίας των χαλασμένων αμορτισέρ οπότε σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται επισκευή της κομμένης καλωδίωσης και την αλλαγή των αμορτισέρ

 

Προβληματικός θερμοστάτης

 
Στα παλιά πλυντήρια ρούχων ο έλεγχος της θερμοκρασίας γινόταν από μηχανικό θερμοστάτη. Βλάβη στο θερμοστάτη θέτει εκτός σωστής λειτουργίας την αντίσταση του πλυντηρίου ρούχων. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αλλαγή θερμοστάτη
 
 
 
 
 
 

 

Προβληματικός αισθητήριο θερμοκρασίας

 
Στα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων ο έλεγχος της θερμοκρασίας επιτυγχάνεται με αισθητήρια τύπου NTC. Στα αισθητήρια NTC η ωμική τους αντίσταση πέφτει καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Συνήθως παίρνουν τιμές στους 25 βαθμούς κελσίου μεταξύ 7 έως 13 khom. Απαιτείται αλλαγή του αισθητηρίου.
 
 
 
 

Προβληματική πλακέτα 

 
Στην περίπτωση που η πλακέτα έχει υποστεί ζημιά και δεν δίνει εντολή να πάει ρεύμα στην αντίσταση τότε το πλυντήριο ρούχων δεν θα ζεσταίνει το νερό. Η αλλαγή πλακέτας είναι μία ακριβή βλάβη αλλά αν θέλουμε να λειτουργήσει σωστά το πλυντήριο και μας συμφέρει θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή.

Service πλυντηρίων ρούχων

 

Περιοχές εξυπηρέτησης

 
 
 

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ