Δεν γυρίζει ο κάδος στο πλυντήριο ρούχων|Βλάβες|Προβλήματα

 Στο πλυντήριο ρούχων δεν περιστρέφεται ο κάδος

Αυτό το σφάλμα  αφορά το τύμπανο του πλυντηρίου όταν δεν περιστρέφεται σε κανένα μέρος του προγράμματος. Δεν θα γυρίσει,ούτε στο πλύσιμο ούτε στο ξέπλυμα. Εάν το τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων δεν γυρίζει μόνο στο στύψιμο και δεν βγάζει τα νερά τότε ενημερωθείτε από το άρθρο μας το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά.

Το τύμπανο δεν γυρίζει καθόλου ή πολύ δύσκολα με το χέρι

Ανοίξτε την πόρτα και γυρίστε το τύμπανο με το χέρι. Εάν το τύμπανο γυρνάει πολύ δύσκολα, αυτό είναι το πρόβλημα. Είτε μπλοκάρει το τύμπανο, είτε τα ρουλεμάν του τυμπάνου ή έχει μπλοκάρει ο κινητήρας.

Πρόβλημα στην ταχογεννήτρια του κινητήρα

Ένας από τούς συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το τύμπανο δεν γυρίζει στο πλυντήριο ρούχων  είναι η ταχογεννήτρια. Σε ορισμένα πλυντήρια, εάν το πηνίο tacho του κινητήρα  έχει βλάβη,ο κινητήρας θα σταματήσει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην περιστρέφεται ο κάδος.

Ελέγξετε την καλωδίωση και τις συνδέσεις στα φις της πλακέτας

Ελέγξετε την καλωδίωση και τις συνδέσεις στο φις του κινητήρα.Ελέγξετε την πλεξούδα καλωδίωσης και τα φις πάνω στην πλακέτα.Μια κακή επαφή δεν επιτρέπει την λειτουργία του κινητήρα με αποτέλεσμα να μην γυρίζει ο κάδος του πλυντηρίου.

Ελέγξτε τον ιμάντα κίνησης 

Ελέγξτε εάν ο ιμάντας έχει βγει η έχει κοπεί.Συνήθως όταν βγαίνει ο ιμάντας από την τροχαλία του μοτέρ του πλυντηρίου ρούχων υπάρχει και άλλο πρόβλημα στο πλυντήριο,που προκαλεί την έξοδο του ιμάντα από την τροχαλία.καλό είναι να απευθυνθείται σε έναν έμπειρο τεχνικό.

Πρόβλημα με την πλακέτα PCB του πλυντηρίου ρούχων

Βλάβη στην πλακέτα του πλυντηρίου ρούχων δεν δίνει εντολή στο μοτέρ να περιστραφεί και κατά επέκταση δεν περιστρέφεται και ο κάδος.Σημειώστε ότι πολλά σφάλματα σε PCB είναι αόρατα – και πολλά εξαρτήματα PCB μπορεί να ζεσταθούν και να προσελκύσουν μια μαύρη αιθάλη γύρω από αυτά.Σε άλλα σφάλματα πλακέτας υπάρχουν εξαρτήματα στην πλακέτα που έχουν καταστραφεί και αντιλαμβάνεσαι  οπτικά ότι η πλακέτα PCB έχει βλάβη.

Πρόβλημα στον κινητήρα 

Πολλές φορές δεν περιστρέφεται ο κάδος λόγω βλάβης στον κινητήρα. Ο κινητήρας με συλλέκτη  μπορεί να έχει βλάβη στην περιέλιξη του κινητήρα στα κάρβουνα  στον συλλέκτη ή σε συνδυασμό αυτών.Στους κινητήρες χωρίς συλλέκτη η βλάβη βρίσκεται στην περιέλιξη ή σε πλακέτα που βρίσκεται μέσα στον κινητήρα.Οι τεχνικοί οικιακών συσκευών συνεργάζονται με τεχνικούς περιέλιξης ηλεκτροκινητήρων για άριστο αποτέλεσμα κατά την επισκευή

Service πλυντηρίων ρούχων

 

Περιοχές εξυπηρέτησης

 
 
 

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ